Pályázatok

Kifizetési Kérelem benyújtásának változásai !!! (2013-01-23)

Kifizetési Kérelem benyújtásának változásai !!! 

 

Tisztelt Nyertes Pályázók!

Szeretnénk felhívni a figyelmét a Kifizetési Kérelmek beadásának a megváltozásáról. A Vidékfejlesztési Minisztérium a 137/2012. (XII.22.) VM rendelettel módosította a 23/2007 (IV.17.) (továbbiakban Vhr.) végrehajtási rendeletet, ami az összes eddigi nyertes pályázóra vonatkozik, tekintet nélkül, hogy mikor és milyen jogcímen kaptak támogató határozatot.

Kifizetési kérelmet a Vhr. 16. § (4) bekezdése, valamint a Vhr. 16/B. § (1) bekezdés alapján az adott jogcím vonatkozásában az MVH által kibocsátott – támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó –  jogerős  támogatási határozattal rendelkező ügyfelek 2013. február 1.  -  május 31.  között  kizárólag elektronikus úton  jogosultak benyújtani. A kiadások a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások mértékéig számolhatók el.

Ugyanazon jóváhagyó támogatási döntés alapján  egy naptári évben legfeljebb két alkalommal nyújtható be kifizetési kérelem.

Egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelem is benyújtható, amennyiben:

- a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt, vagy

- a kifizetési kérelmére hozott döntést az MVH közölte az ügyféllel, vagy az ugyanazon időszakban benyújtott kérelmét legkésőbb az újonnan benyújtott kérelme előterjesztésével egyidejűleg visszavonja.

A benyújtott kifizetési kérelmek számába beleszámít:   a helyt adó vagy részben helyt adó határozattal lezárt kifizetési kérelem, az érdemi vizsgálat során elutasított kifizetési kérelem.

Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a művelet megvalósulását követő egy éven belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig kell benyújtani. Amennyiben a művelet megvalósulását követő egy éven belül nem nyílik meg kifizetési kérelem benyújtási időszak, az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb abban a kifizetési időszakban  -  de legkésőbb 2015. január 31-ig  -  kell benyújtani, amely a művelet megvalósulása után elsőként nyílik meg.  2015. január 31. napját követően kifizetési kérelmet még akkor sem nyújthat be, ha egyébként erre a megvalósítási határidejét tekintve lehetősége lenne!

Az elektronikus úton benyújtott kifizetési kérelmek esetén a kifizetési kérelemben szereplő adatokra, a kifizetési kérelemhez csatolt dokumentumokra nézve módosítási kérelem kizárólag a benyújtási időszakban, a benyújtást követő 10 napon belül, elektronikus úton terjeszthető elő. Az ügyintézési határidőt a módosításra nyitva álló időszak leteltétől kell számítani.  Például a  2013. február 1-én benyújtott kifizetési kérelem  2013. február  11-ig módosítható.  A 2013. március 25. napján benyújtott kifizetési kérelem 2013. április 4. napjáig módosítható. Ellenben ha az ügyfél  2013. május 31-én nyújt be kifizetési kérelmet, akkor –  tekintettel arra, hogy az a kifizetési kérelem benyújtására nyitva álló időszak  utolsó napja  –  kizárólag egy aznap elektronikus úton  benyújtott kérelem útján módosíthat kifizetési kérelmén. Tehát  a fenti időszakot követően  nem lehet a kifizetési kérelmet új számlára vonatkozó támogatás igényléssel kiegészíteni.  A kérelmet nem lehet egészben vagy részben (például a kérelemből egy-egy számlát) visszavonni az adminisztratív vagy helyszíni ellenőrzésről való hivatalos tudomásszerzést követően.

A postai úton benyújtott kérelmek elutasításra kerülnek. Ugyanakkor az MVH esetleges hiánypótlásra való felszólítás postai úton kerül megküldésre, valamint az annak teljesítésére irányuló hiánypótlás is postai úton teljesítendő.

Felhívom még figyelmét, hogy módosult a Vhr 3.számú melléklete, ami az egyéb költségek elszámolására vonatkozik.

 

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal.

 


 

A kategória további hírei

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás