Projektek Megvalósult projektek

2014-2020 LEADER Agapé Egyenlő Esélyekért Egyesület

Kedvezményezett neve: Agapé Egyenlő Esélyekért Egyesület

Projekt címe: Eszközfejlesztés az egyenlo esélyekért és a közösségért

Projekt azonosító: 3200807325

 

 

Az egyesület Kiskorpádon karitatív jellegű, hagyományörző közösségi és közhasznú tevékenysége hatékonyságának javítására a pályázati forrás segítségével beszerzett 1 db LED projektort, 3 db laptopot , 1 db multifunkcionális nyomtatót és 1 db tabletet (MédiaPad).

A támogatás összege 1 341 383 Ft volt, a támogatás intenzitása 90%.

A projekt megvalósításának kezdete 2021.03.01. A projekt befejezése: 2021.09.02.

Eredmény: az alapcél szerinti közhasznú tevékenységhez kapcsolódó szakmai munka színvonalának emelkedése.

 

kivetítő.jpg  táblagép.jpg  laptop1.jpg  laptop2.jpg 

2014-2020 LEADER Arbocous Kft

Kedvezményezett neve: Arbocus Erdészeti Term. Szolg. Kereskedő Kft.

Projekt címe: Székhely fejlesztés az Arbocus Kft.-nél

Projekt azonosító: 1916212323

 

Az általuk raktárnak használt régi istálló épület igen rossz műszaki állapotban volt. A bővülő tevékenységi -és ügyfélkörünk kiszolgálása érdekében szükségük volt egy iroda kialakítására. Az építés helyett a meglévő, helyi védelem alatt álló raktárépület felújítása mellett döntöttek.Szükség volt a teljes tetőzet cseréjére, szigetelésére. A falakat a repedéseknél visszabontották és újraépítették. A falkoronát vasbeton koszorúval erősítették meg. Új helységeket alakítottak ki, nyílásokat falaztak be. A téglaarchitektúrát megtartva nagyobb ablaknyílásokat alakítottak ki. Az aljzatot víz és hőszigeteléssel látták el. Mosdó helységet hoztak létre víz -és szennyvízrendszer kialakításával. Beépítették a fűtésrendszert. Hidegburkolatokat helyeztek el. A nyílászárókat egyedileg, méretre gyártatták. 
A pályázati forrás segítségével létrejött irodában kulturált körülmények között tudják fogadni ügyfeleiket és a dolgozók szociális helységigénye is megoldódott.

IMG_20211129_114937.jpg  IMG_20211129_114752.jpg  IMG_20211129_114639.jpg  DSCF8085.JPG 

2014-2020 LEADER Bödő József

Kedvezményezett neve: Bödő József

Projekt címe: Eszközbeszerzés mezőgazdasági őstermelői tevékenység ellátásához

Projekt azonosító: 1914444014.


Projekt rövid összefoglalója:

Bödő József gazdálkodó 7477 Szenna, Rákóczi Ferenc u. 11. szám alatti lakos mezőgazdasági őstermelőként fő tevékenységként szántóföldi növénytermesztést folytat mintegy 30 hektáron döntően saját tulajdonú ingatlanokon. A gazdálkodás során a klasszikus gabonafélék kerülnek termesztésre őszi búza, őszi árpa, kukorica, melyet a magasabb jövedelmezőséget biztosító olajos növények az őszi repce és a napraforgó egészítenek ki. A szántóföldi növénytermesztés mellé szőlő és kajszibarack ültetvény is társul. A pályázott gépek beszerzése e növények talajelőkészítését és a betakarításukat követő szállítását szolgálja. Tekintettel arra, hogy az input anyagok ára folyamatosan emelkedik, a megtermelt javakat pedig egy bizonytalan és előre nem kiszámítható piacon kell értékesíteni, nagy jelentősége van a pontos, takarékos termesztésnek, illetve a betakarítást követő mobilitásnak, hiszen oda kell az árut szállítani, ahol kedvezőbb árat adnak érte.

Gazdaságának likviditása nagyban függ attól, hogy a növénytermesztéshez szükséges munkafolyamatokat időben elvégezze, amit a saját tulajdonú gépparkjának fejlesztése segít elő, hiszen meglévő munkaeszköz esetén nincs szükség bérmunkára, annak elvégzésére várni nem kell.

A projekt megvalósítása során azok a munkaeszközök kerültek beszerzésre, melyekkel gazdálkodó nem rendelkezett, illetve, ha rendelkezett akkor azok kapacitása nem felelt meg a gazdaság méretének, avultak, amortizáltak voltak.

Beszerzésre került egy 14 tonna teherbírású CynkoMet T-149/1 típusú kéttengelyes pótkocsi, és egy UNIA Ibis XXL Plus váltvaforgató eke. A gépek beszerzése során figyelembevételre került, hogy a helyi szereplőtől történjen a legjobb ár-érték arányon.

A munkaeszközök használatával nő a gazdaság teljesítő képessége, csökken az eddig bérmunkára költött kiadás és nő a saját bevétel. A modern gépek kisebb üzemanyag felhasználást igényelnek, így javul a környezeti terhelés. Segítségükkel a gazdaság abba az irányba indult el, hogy a szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépparkja nagyrészt rendelkezésre áll és magasabb a jövedelem termelőképesség.

 

Unia eke..jpg  14 tonnás pótkocsi.jpg  Unia eke.jpg 

2014-2020 LEADER Bőszénfa Község Önkormányzata 2020

Kedvezményezett: Bőszénfa Község Önkormányzata

Projekt címe: A településkép javítása Bőszénfa községben

Projekt azonosító: 3211048447

 

A településkép javítása érdekében kerültek beszerzésre a következő eszközök: kültéri padok: 10 db, P-0 Csík kültéri pad, 4 db P-1 Hargita kültéri pad, SZT-2 klasszikus kültéri hulladéktárolók 35 db, KT-15 kerékpártámasz 5 db; KT-18 kerékpártámasz 5 db, illetve 3 db ZR-02 zászlórúd. A beszerzett eszközök segítségével sikerült kialakítani egy egységes és esztétikus településképet

A projekt eredményeként így javult az itt élők közérzete, a település megjelenése. Az esztétikus eszközök kihelyezésével vonzóbbá válik a település. A zselici kerékpáros turizmus bővülése a zselici kerékpárút átadása miatt nőtt a településünket az ország más, távolabbi részeiről kerékpárral meglátogatók száma, akik így szintén egy egységes, kulturált környezetet láthatnak, ill. részükre biztosítanak lehetőséget a biztonságos tárolásra az új esztétikus kerékpártámaszok. A zselici kerékpárút folyamatban lévő további fejlesztése keretében kialakításra kerül egy kerékpáros pihenőhely is, amely stílusában szervesen kapcsolódik az ebben a projektben beszerzett eszközökhöz. Így a településkép további egységesülése várható. Mindezen fejlesztések eredményeként remélhetőleg a megnövekedett turista forgalom miatt a település híre eljut más régiókba is, ezzel is tovább növelve a falu hírnevét és az ide érkező látogatók számát.

A beszerzett eszközök esetében közvetlenül a gyártó került megkeresésre, annak érdekében, hogy a kereskedelmi árrést kiküszöböljük a beszerzés során.

received_426416175928856.jpeg  received_702777854347377.jpeg  received_778601986851534.jpeg  received_587470932513935.jpeg 

2014-2020 LEADER Cserénfa Község Önkormányzata

Kedvezményezett neve:Cserénfa Község Önkormányzata
Projekt címe: Közösségi ház felújítása Cserénfán
Projekt azonosító:1923807518

A projekt keretében a Cserénfa község központjában Cserénfa, Szent István tér 1 cím alatt található közösségi épület részleges felújítása történt meg nyílászáró cserékkel és alljzat felújítással. Az épület nyugati oldalán található orvosi rendelő, váró felújítása korábban megtörtént, a többi, közösségi célt szolgáló helyiség felújítása is szükséges volt. A projekt keretében megtörtént a régi aljzat teljes bontása a klub és kultúrterem helyiségekben. Ezt az aljzat készítés követte a megfelelő rétegrend kialakításával, a felbontott padozat helyén. A felesleges föld kihordásra került, minimum 20cm kavics ágyazaton megfelelő aljzatbetonozást készítettek 2 rétegben, talajnedvesség elleni szigeteléssel. Talajnedvesség elleni szigetelés az új aljzatokon bitumenes lemezzel, teljes felületen kialakítva, a falazat alatti szigetelésekhez csatlakoztatva történt. A padlómagasság ennek figyelembevételével került kialakításra. Az új burkolat (hideg) mázas kerámiával és gresslapból készült. Burkolás előtt padlopon aljzatkiegyenlítés történt dilatációk biztosításával. A projekt keretében nyílászárók cseréje történt még meg, az elavult kapcsolt gerébtokos fa ablakok helyett korszerű műanyag homlokzati nyílászárók kerültek  beépítésre, valamint 2db belső ajtót is cseréltünk. A nyílászáró cserével járó vakolatjavítási munkákat is elvégeztük, illetve az érintett helyiségekben teljes körű festési munkákat végeztünk el. 

002  003  004  001 

2014-2020 LEADER dr Horváth László

Kedvezményezett neve: dr. Horváth László

Projekt címe: Eszköbeszerzés helyi termékek előállításához

Projekt azonosító: 1914375789.

Projekt rövid összefoglalója:


Dr. Horváth László gazdálkodó 7477 Szenna, Árpád u. 12. szám alatti lakos mezőgazdasági őstermelőként fő tevékenységként szántóföldi növénytermesztést folytat mintegy 80 hektáron döntően saját tulajdonú ingatlanokon. A gazdálkodás során a klasszikus gabonafélék kerülnek termesztésre őszi búza, őszi árpa, kukorica, melyet a magasabb jövedelmezőséget biztosító olajos növények az őszi repce és a napraforgó egészítenek ki. A szántóföldi növénytermesztés mellé szőlő és kajszibarack ültetvény is társul. A pályázott gépek beszerzése e növények talajelőkészítését és a betakarításukat követő szállítását szolgálja. Tekintettel arra, hogy az input anyagok ára folyamatosan emelkedik, a megtermelt javakat pedig egy bizonytalan és előre nem kiszámítható piacon kell értékesíteni, nagy jelentősége van a pontos, takarékos termesztésnek, illetve a betakarítást követő mobilitásnak, hiszen oda kell az árut szállítani, ahol kedvezőbb árat adnak érte.

Gazdaságának likviditása nagyban függ attól, hogy a növénytermesztéshez szükséges munkafolyamatokat időben elvégezze, amit a saját tulajdonú gépparkjának fejlesztése segít elő, hiszen meglévő munkaeszköz esetén nincs szükség bérmunkára, annak elvégzésére várni nem kell.

A projekt megvalósítása során azok a munkaeszközök kerültek beszerzésre, melyekkel gazdálkodó nem rendelkezett, illetve, ha rendelkezett akkor azok kapacitása nem felelt meg a gazdaság méretének, avultak, amortizáltak voltak.

Beszerzésre került egy 14 tonna teherbírású CynkoMet T-149/1 típusú kéttengelyes pótkocsi, és egy UNIA Ibis XXL Plus váltvaforgató eke. A gépek beszerzése során figyelembevételre került, hogy a helyi szereplőtől történjen a legjobb ár-érték arányon.

A munkaeszközök használatával nő a gazdaság teljesítő képessége, csökken az eddig bérmunkára költött kiadás és nő a saját bevétel. A modern gépek kisebb üzemanyag felhasználást igényelnek, így javul a környezeti terhelés. Segítségükkel a gazdaság abba az irányba indult el, hogy a szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépparkja nagyrészt rendelkezésre áll és magasabb a jövedelem termelőképesség.

 


Unia eke..jpg  Unia eke.jpg  14 tonnás pótkocsi.jpg 

2014-2020 LEADER Dr. Tornyos Gábor

Kedvezményezett neve: dr. Tornyos Gábor
Projekt címe: Tároló építés
Projekt azonosító: 1912280616


Projekt rövid összefoglalója:
A projekt keretében az őstermelő egy 257 m2 nagyságú multifunkciósnak nevezhető épületet épített. Az ingatlanban helyet kapott takarmánykeverő, műhely, 3 db tároló helyiség, és szociálishelyiségek (öltöző, mosdó), és közlekedő. Az épület az egyéni vállalkozói főtevékenység (egyéb szarvasmarha tenyésztés) korszerű technológiával, és megfelelő munkakörülményekkel, valamint költséghatékony gazdálkodással való ellátása érdekében volt indokolt. A tavaszi- és őszi időszakban megváltozott időjárási viszonyok (hirtelen viharokkal érkező nagy mennyiségű csapadék), valamint a téli időszak indokolják a takarmányok fedett helyen történő tárolását, illetve időbeli megtakarítás is keletkezik, mivel a létrejött keverőben előre elő lehet készíteni a heti / havi takarmányadagot, ami jelentősen megkönnyíti az egyéni vállalkozó munkafolyamatait. Az eddig alkalmazott szabadtéri takarmánytárolás rosszabb minőségű táplálékot állított elő, mint a keverőben, száraz, optimális hőmérsékleti viszonyokon előállítható, ami által a tenyésztett szarvasmarha minősége is jobbá válik.1628358295219.jpg  IMG_20210807_174507.jpg  1628358295181.jpg 

2014-2020 LEADER Ezüstnád Horgász Egyesület

 

Kedvezményezett neve: Ezüstnád Horgászegyesület

Projekt Címe: Fűnyíró Traktor beszerzése

Projekt azonosító: 3196528055

 

Projekt rövid összefoglalója:

Az egyesület kezelésében áll Simonfa központi helyénálló tó a 2 hektáros körülötte lévő parkkal együtt. A gondozott park és tópart nagyban hozzájárul a település összképéhez és jelentősen javítja azt. A tópart és a park gondozásában jelentős segítséget nyújt a beszerzett nagy teljesítményű STIHL RT-5097 típusú fűnyíró traktor. Az eszköz nagy mértékben lerövidíti és megkönnyíti a fűnyírás időszükségletét és elvégzését.

A gondozott környezet azon kívül, hogy élhetőbbé teszi településünket, méltó helyszíne az egyesületi és önkormányzati rendezvényeknek, társasági összejöveteleknek. A tó és környezete egyre népszerűbb a házasulandók körében is, kedvező időjárási körülmények között többen választják házasságkötésük méltó helyszínének.

Mindezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a településünk lakóinak javuljon az életminőségi, erősödjön az itt élők identitástudata, javuljon a település népesség megtartó képessége is.

20211115_114456.jpg  20211115_114441.jpg  20211115_114328.jpg  20211019_134429.jpg 

2014-2020 LEADER Falunkért Egyesület Kaposkeresztúr

Kedvezményett neve: Falunkért Egyesület Kaposkeresztúr
Projekt címe:
Vagyonvédelmi kamera-rendszer telepítése Kaposkeresztúr településen
Projekt azonosító:1922433574

Egyesületünk fokozatosan fejleszti a közösség részére az elérhető tereket. A teleház elkészültével olyan eszközök kerültek beszerzésre amelyek nekünk nagy értékkel bírnak. Ezen eszközök megőrzésének biztosításához fejlesztettük ki a kamera-rendszert, védve ezzel az épületeket és a bennük lévő eszközöket. Védetté vált a kultúrház és a teleház épülete és az azokban elhelyezett eszközök. A projekt megvalósításában eleget tettünk a tájékoztatásra és nyilvánosság biztosítására vonatkozó kötelezettségünknek a mellékelt „C” típusú tábla elhelyezésével. Ezzel együtt szóban tájékoztattuk a lakosságot a megvalósult fejlesztésről és annak védelmi jelentőségéről. Ezzel az itt élők biztonsági közérzete is javult.
A biztonságos életterek növelik a település megtartó erejét, csökken az elvándorlás, szívesebben élnek a településen.

003.jpg  001  002.jpg  004.jpg 

2014-2020 LEADER Fehér Ferdinánd

Kedvezményezet neve: Fehér Ferdinánd

Projekt címe: Őstermelő tevékenység fejlesztése gépbeszerzéssel és megújuló energia telepítésével

Projekt azonosító: 1915925156

 

Projekt rövid összefoglalása:

A projekt 2019.06.01-jén került megkezdésre, a tervezett ütemben valósult meg.

 

Beszerzésre került a támogatási kérelemben elfogadottak szerint, 1 db ágnyeső, 1 db motoros kasza, 1 db motorfűrész, 1 db kompakt tisztgép, 1 db sövénynyíró, 1 db szegélynyíró és megvalósult a szőlészeti kiszolgáló épület energia ellátása megújuló energia kiépítésével (1,5 kWp-os napelemes rendszer), szigetüzemű háztartási méretű kiserőmű alkalmazásával.

 

A projekt a helyi önkormányzat együttműködésével valósult meg. A kivitelezők kiválasztása a kaposvári járásból történt. A projekthez kapcsolódóan az 1 fő átlagos statisztikai állományi létszám tartása a fejlesztés során megvalósult és azt követően is megvalósul.

 

A beszerzésnek köszönhetően megújulhatott őstermelői tevékenységem eszköz ellátottsága, és kiépítésre került a szőlészetet kiszolgáló épületre az energiaellátás megújuló energiával. A bővítésnek köszönhetően növekszik őstermelésem versenyképessége, kapacitásnövelést tudok végrehajtani, mely által hosszú távon növekednek bevételei, teljesül a projekt célja - a helyi gazdaságfejlesztés.

 

Összes 1.jpg  Összes 2.jpg  Napelem 4.jpg  Inverter 2.jpg 

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás