Projektek Megvalósult projektek

2014-2020 LEADER Agapé Egyenlő Esélyekért Egyesület

Kedvezményezett neve: Agapé Egyenlő Esélyekért Egyesület

Projekt címe: Eszközfejlesztés az egyenlo esélyekért és a közösségért

Projekt azonosító: 3200807325

 

 

Az egyesület Kiskorpádon karitatív jellegű, hagyományörző közösségi és közhasznú tevékenysége hatékonyságának javítására a pályázati forrás segítségével beszerzett 1 db LED projektort, 3 db laptopot , 1 db multifunkcionális nyomtatót és 1 db tabletet (MédiaPad).

A támogatás összege 1 341 383 Ft volt, a támogatás intenzitása 90%.

A projekt megvalósításának kezdete 2021.03.01. A projekt befejezése: 2021.09.02.

Eredmény: az alapcél szerinti közhasznú tevékenységhez kapcsolódó szakmai munka színvonalának emelkedése.

 

IMG_20210913_181917.jpg  laptop2.jpg  laptop1.jpg  IMG_20210913_181926.jpg 

2014-2020 LEADER Arbocous Kft

Kedvezményezett neve: Arbocus Erdészeti Term. Szolg. Kereskedő Kft.

Projekt címe: Székhely fejlesztés az Arbocus Kft.-nél

Projekt azonosító: 1916212323

 

Az általuk raktárnak használt régi istálló épület igen rossz műszaki állapotban volt. A bővülő tevékenységi -és ügyfélkörünk kiszolgálása érdekében szükségük volt egy iroda kialakítására. Az építés helyett a meglévő, helyi védelem alatt álló raktárépület felújítása mellett döntöttek.Szükség volt a teljes tetőzet cseréjére, szigetelésére. A falakat a repedéseknél visszabontották és újraépítették. A falkoronát vasbeton koszorúval erősítették meg. Új helységeket alakítottak ki, nyílásokat falaztak be. A téglaarchitektúrát megtartva nagyobb ablaknyílásokat alakítottak ki. Az aljzatot víz és hőszigeteléssel látták el. Mosdó helységet hoztak létre víz -és szennyvízrendszer kialakításával. Beépítették a fűtésrendszert. Hidegburkolatokat helyeztek el. A nyílászárókat egyedileg, méretre gyártatták. 
A pályázati forrás segítségével létrejött irodában kulturált körülmények között tudják fogadni ügyfeleiket és a dolgozók szociális helységigénye is megoldódott.

IMG_20211129_114431.jpg  IMG_20211129_114752.jpg  IMG_20211129_114639.jpg  IMG_20211129_114937.jpg 

2014-2020 LEADER Balatincz Gergely

 

Kedvezményezett neve:Balatincz Gergely
Projekt címe:Gépbeszerzés Kaposmérőben
Projekt azonosító:1916900305

A Támogató Okiratban két darab, a mezőgazdasági tevékenységemhez használt eszközre nyertem támogatást. Ezek egy Claas Disco 3100 Frc Tárcsás Mellső Függ. Szársértős Fűkasza és Sulky Dx 30 Vision WPB Függesztett Műtrágyaszóró.

Az eszközök közül a fűkasza került elsőként beszerzésre, 2019 májusában. AZ új eszköz segítségével, így már az elmúlt évben jelentős mennyiségű szálastakarmányt tudtam saját részre is előállítani, ugyanakkor bérmunkában történő szolgáltatásra is nyílt lehetőségem.

A másik berendezést, a műtrágyaszórót ez év májusában sikerült megvásárolnom, így ennek használatával kapcsolatosan még sok tapasztalatról nem tudok beszámolni. Azonban az bizonyos, hogy akárcsak a kasza esetében a saját műtrágyaszóró nagy segítségemre lesz abban, hogy az aktuális munkaműveleteket az optimális időben és minőségben végezhessem el a jövőben és ne legyek kiszolgáltatva a szolgáltatóknak. Én magam is tervezek szolgáltatást az eszközökkel, de mint mindenkinek nekem is a saját lesz az első, és csak ezt követően szolgáltatok mások felé. A tervezett fejlesztés célja ennek megfelelően kettős volt, a saját eszköz biztosításával a költségek csökkentése, valamint a szolgáltatás révén a bevételek növelése. Ezáltal nem csak növelem a vállalkozásom eredményességét, de a több lábon állásnak köszönhetően a stabilitás is növekszik.

A pályázati forrás által biztosított lehetőség nélkül nem lett volna elegendő forrásom az említett beruházást megvalósítani, azaz vállalkozásomat fejleszeni.

Az eszközök teljes egészében kifizetésre kerültek, amelyhez használtam fel banki hitelt is, de nem lízing konstrukcióban. Mindkét berendezés a vállalkozásom telephelyére került leszállításra, ott kerültek átadásra és jelenleg is ott vannak tárolva.

A pályázati felhívásban leírtaknak megfelelően elkészítésre kerültek a szükséges projekttáblák, melyeket felragasztottam a gépekre.

A berendezésekről fotódokumentációt készítettem, melyet csatolok jelen beszámolómhoz.

IMG_0459.jpg  IMG_0450.jpg  IMG_0455.jpg  IMG_0447.jpg 

2014-2020 LEADER Bödő József

Kedvezményezett neve: Bödő József

Projekt címe: Eszközbeszerzés mezőgazdasági őstermelői tevékenység ellátásához

Projekt azonosító: 1914444014.


Projekt rövid összefoglalója:

Bödő József gazdálkodó 7477 Szenna, Rákóczi Ferenc u. 11. szám alatti lakos mezőgazdasági őstermelőként fő tevékenységként szántóföldi növénytermesztést folytat mintegy 30 hektáron döntően saját tulajdonú ingatlanokon. A gazdálkodás során a klasszikus gabonafélék kerülnek termesztésre őszi búza, őszi árpa, kukorica, melyet a magasabb jövedelmezőséget biztosító olajos növények az őszi repce és a napraforgó egészítenek ki. A szántóföldi növénytermesztés mellé szőlő és kajszibarack ültetvény is társul. A pályázott gépek beszerzése e növények talajelőkészítését és a betakarításukat követő szállítását szolgálja. Tekintettel arra, hogy az input anyagok ára folyamatosan emelkedik, a megtermelt javakat pedig egy bizonytalan és előre nem kiszámítható piacon kell értékesíteni, nagy jelentősége van a pontos, takarékos termesztésnek, illetve a betakarítást követő mobilitásnak, hiszen oda kell az árut szállítani, ahol kedvezőbb árat adnak érte.

Gazdaságának likviditása nagyban függ attól, hogy a növénytermesztéshez szükséges munkafolyamatokat időben elvégezze, amit a saját tulajdonú gépparkjának fejlesztése segít elő, hiszen meglévő munkaeszköz esetén nincs szükség bérmunkára, annak elvégzésére várni nem kell.

A projekt megvalósítása során azok a munkaeszközök kerültek beszerzésre, melyekkel gazdálkodó nem rendelkezett, illetve, ha rendelkezett akkor azok kapacitása nem felelt meg a gazdaság méretének, avultak, amortizáltak voltak.

Beszerzésre került egy 14 tonna teherbírású CynkoMet T-149/1 típusú kéttengelyes pótkocsi, és egy UNIA Ibis XXL Plus váltvaforgató eke. A gépek beszerzése során figyelembevételre került, hogy a helyi szereplőtől történjen a legjobb ár-érték arányon.

A munkaeszközök használatával nő a gazdaság teljesítő képessége, csökken az eddig bérmunkára költött kiadás és nő a saját bevétel. A modern gépek kisebb üzemanyag felhasználást igényelnek, így javul a környezeti terhelés. Segítségükkel a gazdaság abba az irányba indult el, hogy a szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépparkja nagyrészt rendelkezésre áll és magasabb a jövedelem termelőképesség.

 

14 tonnás pótkocsi.jpg  Unia eke..jpg  Unia eke.jpg 

2014-2020 LEADER Cserénfa Község Önkormányzata

Kedvezményezett neve:Cserénfa Község Önkormányzata
Projekt címe: Közösségi ház felújítása Cserénfán
Projekt azonosító:1923807518

A projekt keretében a Cserénfa község központjában Cserénfa, Szent István tér 1 cím alatt található közösségi épület részleges felújítása történt meg nyílászáró cserékkel és alljzat felújítással. Az épület nyugati oldalán található orvosi rendelő, váró felújítása korábban megtörtént, a többi, közösségi célt szolgáló helyiség felújítása is szükséges volt. A projekt keretében megtörtént a régi aljzat teljes bontása a klub és kultúrterem helyiségekben. Ezt az aljzat készítés követte a megfelelő rétegrend kialakításával, a felbontott padozat helyén. A felesleges föld kihordásra került, minimum 20cm kavics ágyazaton megfelelő aljzatbetonozást készítettek 2 rétegben, talajnedvesség elleni szigeteléssel. Talajnedvesség elleni szigetelés az új aljzatokon bitumenes lemezzel, teljes felületen kialakítva, a falazat alatti szigetelésekhez csatlakoztatva történt. A padlómagasság ennek figyelembevételével került kialakításra. Az új burkolat (hideg) mázas kerámiával és gresslapból készült. Burkolás előtt padlopon aljzatkiegyenlítés történt dilatációk biztosításával. A projekt keretében nyílászárók cseréje történt még meg, az elavult kapcsolt gerébtokos fa ablakok helyett korszerű műanyag homlokzati nyílászárók kerültek  beépítésre, valamint 2db belső ajtót is cseréltünk. A nyílászáró cserével járó vakolatjavítási munkákat is elvégeztük, illetve az érintett helyiségekben teljes körű festési munkákat végeztünk el. 

001  003  004  002 

2014-2020 LEADER dr Horváth László

Kedvezményezett neve: dr. Horváth László

Projekt címe: Eszköbeszerzés helyi termékek előállításához

Projekt azonosító: 1914375789.

Projekt rövid összefoglalója:


Dr. Horváth László gazdálkodó 7477 Szenna, Árpád u. 12. szám alatti lakos mezőgazdasági őstermelőként fő tevékenységként szántóföldi növénytermesztést folytat mintegy 80 hektáron döntően saját tulajdonú ingatlanokon. A gazdálkodás során a klasszikus gabonafélék kerülnek termesztésre őszi búza, őszi árpa, kukorica, melyet a magasabb jövedelmezőséget biztosító olajos növények az őszi repce és a napraforgó egészítenek ki. A szántóföldi növénytermesztés mellé szőlő és kajszibarack ültetvény is társul. A pályázott gépek beszerzése e növények talajelőkészítését és a betakarításukat követő szállítását szolgálja. Tekintettel arra, hogy az input anyagok ára folyamatosan emelkedik, a megtermelt javakat pedig egy bizonytalan és előre nem kiszámítható piacon kell értékesíteni, nagy jelentősége van a pontos, takarékos termesztésnek, illetve a betakarítást követő mobilitásnak, hiszen oda kell az árut szállítani, ahol kedvezőbb árat adnak érte.

Gazdaságának likviditása nagyban függ attól, hogy a növénytermesztéshez szükséges munkafolyamatokat időben elvégezze, amit a saját tulajdonú gépparkjának fejlesztése segít elő, hiszen meglévő munkaeszköz esetén nincs szükség bérmunkára, annak elvégzésére várni nem kell.

A projekt megvalósítása során azok a munkaeszközök kerültek beszerzésre, melyekkel gazdálkodó nem rendelkezett, illetve, ha rendelkezett akkor azok kapacitása nem felelt meg a gazdaság méretének, avultak, amortizáltak voltak.

Beszerzésre került egy 14 tonna teherbírású CynkoMet T-149/1 típusú kéttengelyes pótkocsi, és egy UNIA Ibis XXL Plus váltvaforgató eke. A gépek beszerzése során figyelembevételre került, hogy a helyi szereplőtől történjen a legjobb ár-érték arányon.

A munkaeszközök használatával nő a gazdaság teljesítő képessége, csökken az eddig bérmunkára költött kiadás és nő a saját bevétel. A modern gépek kisebb üzemanyag felhasználást igényelnek, így javul a környezeti terhelés. Segítségükkel a gazdaság abba az irányba indult el, hogy a szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépparkja nagyrészt rendelkezésre áll és magasabb a jövedelem termelőképesség.

 


14 tonnás pótkocsi.jpg  Unia eke.jpg  Unia eke..jpg 

2014-2020 LEADER Dr. Tornyos Gábor

Kedvezményezett neve: dr. Tornyos Gábor
Projekt címe: Tároló építés
Projekt azonosító: 1912280616


Projekt rövid összefoglalója:
A projekt keretében az őstermelő egy 257 m2 nagyságú multifunkciósnak nevezhető épületet épített. Az ingatlanban helyet kapott takarmánykeverő, műhely, 3 db tároló helyiség, és szociálishelyiségek (öltöző, mosdó), és közlekedő. Az épület az egyéni vállalkozói főtevékenység (egyéb szarvasmarha tenyésztés) korszerű technológiával, és megfelelő munkakörülményekkel, valamint költséghatékony gazdálkodással való ellátása érdekében volt indokolt. A tavaszi- és őszi időszakban megváltozott időjárási viszonyok (hirtelen viharokkal érkező nagy mennyiségű csapadék), valamint a téli időszak indokolják a takarmányok fedett helyen történő tárolását, illetve időbeli megtakarítás is keletkezik, mivel a létrejött keverőben előre elő lehet készíteni a heti / havi takarmányadagot, ami jelentősen megkönnyíti az egyéni vállalkozó munkafolyamatait. Az eddig alkalmazott szabadtéri takarmánytárolás rosszabb minőségű táplálékot állított elő, mint a keverőben, száraz, optimális hőmérsékleti viszonyokon előállítható, ami által a tenyésztett szarvasmarha minősége is jobbá válik.1628358295219.jpg  1628358295181.jpg  IMG_20210807_174507.jpg 

2014-2020 LEADER Ezüstnád Horgász Egyesület

 

Kedvezményezett neve: Ezüstnád Horgászegyesület

Projekt Címe: Fűnyíró Traktor beszerzése

Projekt azonosító: 3196528055

 

Projekt rövid összefoglalója:

Az egyesület kezelésében áll Simonfa központi helyénálló tó a 2 hektáros körülötte lévő parkkal együtt. A gondozott park és tópart nagyban hozzájárul a település összképéhez és jelentősen javítja azt. A tópart és a park gondozásában jelentős segítséget nyújt a beszerzett nagy teljesítményű STIHL RT-5097 típusú fűnyíró traktor. Az eszköz nagy mértékben lerövidíti és megkönnyíti a fűnyírás időszükségletét és elvégzését.

A gondozott környezet azon kívül, hogy élhetőbbé teszi településünket, méltó helyszíne az egyesületi és önkormányzati rendezvényeknek, társasági összejöveteleknek. A tó és környezete egyre népszerűbb a házasulandók körében is, kedvező időjárási körülmények között többen választják házasságkötésük méltó helyszínének.

Mindezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a településünk lakóinak javuljon az életminőségi, erősödjön az itt élők identitástudata, javuljon a település népesség megtartó képessége is.

20211115_114456.jpg  20211115_114441.jpg  20211115_114328.jpg  20211019_134429.jpg 

2014-2020 LEADER Falunkért Egyesület Kaposkeresztúr

Kedvezményett neve: Falunkért Egyesület Kaposkeresztúr
Projekt címe:
Vagyonvédelmi kamera-rendszer telepítése Kaposkeresztúr településen
Projekt azonosító:1922433574

Egyesületünk fokozatosan fejleszti a közösség részére az elérhető tereket. A teleház elkészültével olyan eszközök kerültek beszerzésre amelyek nekünk nagy értékkel bírnak. Ezen eszközök megőrzésének biztosításához fejlesztettük ki a kamera-rendszert, védve ezzel az épületeket és a bennük lévő eszközöket. Védetté vált a kultúrház és a teleház épülete és az azokban elhelyezett eszközök. A projekt megvalósításában eleget tettünk a tájékoztatásra és nyilvánosság biztosítására vonatkozó kötelezettségünknek a mellékelt „C” típusú tábla elhelyezésével. Ezzel együtt szóban tájékoztattuk a lakosságot a megvalósult fejlesztésről és annak védelmi jelentőségéről. Ezzel az itt élők biztonsági közérzete is javult.
A biztonságos életterek növelik a település megtartó erejét, csökken az elvándorlás, szívesebben élnek a településen.

002.jpg  001  004.jpg  003.jpg 

2014-2020 LEADER Fehér Ferdinánd

Kedvezményezet neve: Fehér Ferdinánd

Projekt címe: Őstermelő tevékenység fejlesztése gépbeszerzéssel és megújuló energia telepítésével

Projekt azonosító: 1915925156

 

Projekt rövid összefoglalása:

A projekt 2019.06.01-jén került megkezdésre, a tervezett ütemben valósult meg.

 

Beszerzésre került a támogatási kérelemben elfogadottak szerint, 1 db ágnyeső, 1 db motoros kasza, 1 db motorfűrész, 1 db kompakt tisztgép, 1 db sövénynyíró, 1 db szegélynyíró és megvalósult a szőlészeti kiszolgáló épület energia ellátása megújuló energia kiépítésével (1,5 kWp-os napelemes rendszer), szigetüzemű háztartási méretű kiserőmű alkalmazásával.

 

A projekt a helyi önkormányzat együttműködésével valósult meg. A kivitelezők kiválasztása a kaposvári járásból történt. A projekthez kapcsolódóan az 1 fő átlagos statisztikai állományi létszám tartása a fejlesztés során megvalósult és azt követően is megvalósul.

 

A beszerzésnek köszönhetően megújulhatott őstermelői tevékenységem eszköz ellátottsága, és kiépítésre került a szőlészetet kiszolgáló épületre az energiaellátás megújuló energiával. A bővítésnek köszönhetően növekszik őstermelésem versenyképessége, kapacitásnövelést tudok végrehajtani, mely által hosszú távon növekednek bevételei, teljesül a projekt célja - a helyi gazdaságfejlesztés.

 

Összes 1.jpg  Összes 2.jpg  Inverter 2.jpg  Napelem 4.jpg 

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás