Általános hírek
Meghívó (2019-08-14)
Meghívó
A Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja a
II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia
Élelmiszer turizmus-Vidéki ízek
című rendezvényére.
Az élelmiszerek nem csak fizikai szükségletet jelentenek, hanem élményt adnak, amely a fogyasztási helytől és körülményeitől függően eltérő lehet.
Konferenciánk arra keres választ, hogy kapcsolhatók össze az élelmiszerek és a települések, milyen módon segítheti egy étel a térséget, az ott élőket vagy épp fordítva: a térség az ételt (a gasztronómiát)?
Helyszín: Kaposvári Egyetem, Új tanügyi épület, 170. előadó
Időpont: 2019. szeptember 12. (csütörtök), 13:00 - 17.00 (regisztráció 12:30-tól)
Program:
12:30 - 13:00 Regisztráció, frissítők (Zselici húsos lepény kóstoló)
13:00 - 13:05 Megnyitó
Prof. Dr. Kovács Melinda rektor
Kaposvári Egyetem
13:05 - 13:10 Köszöntő
Dr. Gombos Sándor Árpád Somogy megyei elnök
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Plenáris előadások 15 perc előadás+5 perc vita
Levezető elnök Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
13:10 - 13:30 Tulajdonosi és szakmai tapasztalatok: gasztronómia vidéken (jelen, jövő, nehézségek, lehetőségek)
Csapody Balázs elnök, Pannon Gasztronómiai Akadémia, tulajdonos, Kistücsök Étterem
13:30 - 13:50 Termelői tapasztalatok: hogyan tud egy igazi kistermelő éttermi beszállítóvá válni? (nehézségek, lehetőségek)
Vrancsik Tibor kistermelő, gombaszakértő, Erdokert.hu
13:50 - 14:10 Kereskedelmi, nemzetközi tapasztalatok: horvát példák
14:10 - 14:30 Beszállítói tapasztalatok: a hazai, vidéki gasztronómia helyzete
Bősze Ákos horeca szegmensért felelős célcsoport vezető, METRO Kereskedelmi Kft.
14:30 - 14:50 Marketing és PR tapasztalatok: a Balatoni Gasztrotérkép és ami mögötte van (gasztronómiai változások a Balaton körül)
Szauer Judit gasztronómiai újságíró, PR szakember, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája
14:50-15:10 Szünet (frissítők)
15.10 - 16:10 Pódium beszélgetés: Új kihívások az élelmiszer-turizmusban
Moderátor: Bódi Krisztina ötletgazda, menteshelyek.hu
Résztvevők:
- Krivács András elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség
- Perger-Wenszky Lilla, LillaLulla: Falusi gasztro
- Ruprecht László elnök, SVÉT-Stílusos Vidéki Éttermiség: A vidéki gasztronómia
- Szente Viktória, Kaposvári Egyetem
- Szigeti Tamás, Wessling: Mentes élelmiszerek a gasztronómiában
16:10 - 17:00 Fogadás Pohner Ádám, a 2018. évi Bocuse D'Or hazai döntőjének győztese és a Balatonszemesi Kistücsök Étterem séfjének közreműködésével, a METRO támogatásával
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kamara által létrehozott internetes felületen lehet 2019. szeptember 6-ig
Az esemény sajtónyilvános rendezvény. A konferencián a résztvevők tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és hangfelvétel készül, és az megjelenik különböző média felületeken.
A részvétel szaktanácsadóknak kreditpontos rendezvénynek minősül.
A konferencián résztvevők ingyenes belépésre jogosultak a XIII. Kaposvári Állattenyésztési
Napok első napjára a rendezvény helyszínén történő jelenléti aláírása után.
További információ a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatóságától kérhető az alábbi módokon: 7400 Kaposvár, Raktár u. 3.; somogy@nak.hu