Általános hírek

Meghívó (2019-08-14)

Meghívó 

Meghí

A Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja a

II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia

Élelmiszer turizmus-Vidéki ízek

című rendezvényére.

Az élelmiszerek nem csak fizikai szükségletet jelentenek, hanem élményt adnak, amely a fogyasztási helytől és körülményeitől függően eltérő lehet.

Konferenciánk arra keres választ, hogy kapcsolhatók össze az élelmiszerek és a települések, milyen módon segítheti egy étel a térséget, az ott élőket vagy épp fordítva: a térség az ételt (a gasztronómiát)?

Helyszín:       Kaposvári Egyetem, Új tanügyi épület, 170. előadó

7400 Kaposvár, Guba S. u. 40.

Időpont: 2019. szeptember 12. (csütörtök), 13:00 - 17.00 (regisztráció 12:30-tól)

Program:

12:30 - 13:00  Regisztráció, frissítők (Zselici húsos lepény kóstoló)

13:00 - 13:05  Megnyitó

Prof. Dr. Kovács Melinda rektor

Kaposvári Egyetem

13:05 - 13:10 Köszöntő

Dr. Gombos Sándor Árpád Somogy megyei elnök

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Plenáris előadások 15 perc előadás+5 perc vita

Levezető elnök Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

13:10 - 13:30 Tulajdonosi és szakmai tapasztalatok: gasztronómia vidéken (jelen, jövő, nehézségek, lehetőségek)

Csapody Balázs elnök, Pannon Gasztronómiai Akadémia, tulajdonos, Kistücsök Étterem

13:30 - 13:50 Termelői tapasztalatok: hogyan tud egy igazi kistermelő éttermi beszállítóvá válni? (nehézségek, lehetőségek)

Vrancsik Tibor kistermelő, gombaszakértő, Erdokert.hu

13:50 - 14:10 Kereskedelmi, nemzetközi tapasztalatok: horvát példák

Dalibor Kezele director of Business Unit Food at Podravka, president of Croatian Employers' Association sector of Food Industry and Agriculture

14:10 - 14:30 Beszállítói tapasztalatok: a hazai, vidéki gasztronómia helyzete

Bősze Ákos horeca szegmensért felelős célcsoport vezető, METRO Kereskedelmi Kft.

14:30 - 14:50              Marketing és PR tapasztalatok: a Balatoni Gasztrotérkép és ami mögötte van (gasztronómiai változások a Balaton körül)

Szauer Judit gasztronómiai újságíró, PR szakember, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája

14:50-15:10               Szünet (frissítők)

15.10 - 16:10              Pódium beszélgetés: Új kihívások az élelmiszer-turizmusban

Moderátor: Bódi Krisztina ötletgazda, menteshelyek.hu


Résztvevők:

- Krivács András elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség

- Perger-Wenszky Lilla, LillaLulla: Falusi gasztro

- Ruprecht László elnök, SVÉT-Stílusos Vidéki Éttermiség: A vidéki gasztronómia

- Szente Viktória, Kaposvári Egyetem

- Szigeti Tamás, Wessling: Mentes élelmiszerek a gasztronómiában

- Tóth Dávid osztályvezető, élelmiszerbiztonsági felügyelő, Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal: Éttermi ellenőrzések tapasztalatai

16:10 - 17:00  Fogadás Pohner Ádám, a 2018. évi Bocuse D'Or hazai döntőjének győztese és a Balatonszemesi Kistücsök Étterem séfjének közreműködésével, a METRO támogatásával

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kamara által létrehozott internetes felületen lehet 2019. szeptember 6-ig


Az esemény sajtónyilvános rendezvény. A konferencián a résztvevők tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és hangfelvétel készül, és az megjelenik különböző média felületeken.

A részvétel szaktanácsadóknak kreditpontos rendezvénynek minősül.

A konferencián résztvevők ingyenes belépésre jogosultak a XIII. Kaposvári Állattenyésztési

Napok első napjára a rendezvény helyszínén történő jelenléti aláírása után.

További információ a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatóságától kérhető az alábbi módokon: 7400 Kaposvár, Raktár u. 3.; somogy@nak.hu

A kategória további hírei

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás