Általános hírek

Támogatási előleggel kapcsolatos változások a veszélyhejzet idején (2020-09-02)

Támogatási előleggel kapcsolatos változások a veszélyhejzet idején 

A könnyítések egyike a támogatási előleg visszafizetésével volt kapcsolatos. Általános esetben az a kedvezményezett, aki a támogatási előleg kifizetésétől számított 12 hónapon belül nem nyújt be – az európai uniós forrásból nyújtott költségvetési támogatások kezelésére kincstári fizetési számlával nem rendelkező kedvezményezett esetén a kifizetett támogatási előleg legalább 60%-ával megegyező mértékű – igénylést időközi kifizetésre, annak a támogatási előleget vissza kell fizetnie. A veszélyhelyzet idejére vonatkozó könnyítést célzó szabályozás e 12 hónapos határidőt 15 hónapra meghosszabbította.

E határidő-hosszabbítás a veszélyhelyzet alatt és annak megszűnése után az alábbiak szerint alakul:

- A veszélyhelyzet megszűnését megelőzően kifizetett támogatási előlegek tekintetében, ha az előleggel való elszámolás határideje a veszélyhelyzet alatt járt le, a 15 hónapos előlegelszámolási határidőt szükséges alkalmazni.

- Szintén a 15 hónapos előleg-elszámolási határidőt szükséges alkalmazni a veszélyhelyzet megszűnését megelőzően kifizetett támogatási előlegek tekintetében, ha az előleggel való elszámolás határideje a veszélyhelyzet megszűnését követően jár le.

- A veszélyhelyzet megszűnését követően kifizetett vagy kifizetésre kerülő támogatási előlegek esetén viszont az általános szabályok szerinti 12 hónapos határidő az irányadó.

A hivatalos közlemény az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/tjkoztat-az-elleggel-val-elszmols-hatridejrl

A kategória további hírei

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás