Általános hírek

Felhívás (2014-10-16)

Felhívás 

FELHÍVÁS

FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSA TÁRGYÚ TÁMOGATÁSI KÉRELEMHEZ

Magyarország Kormánya felhívása a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat végző vállalkozások, nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek részére a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítése érdekében.

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 15-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülését a vállalkozóvá válást és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

A cél elérését a Kormány a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat az elmúlt 3 évben tevékenységi körben végző vállalkozások, nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek és a vállalkozói szemléletű 18-25 év közötti fiatalok közötti együttműködéssel tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
- a benyújtott projektjavaslatokat a benyújtási határidőtől számított 30 nap1 alatt elbírálja. A felhívásra beérkező támogatási kérelmek az eljárásrendi jogszabály alapján, standard kiválasztási eljárásrend alapján kerülnek elbírálásra.
- a felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket 93 millió Ft – 306,9 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják2, hogy:
- projektjük megvalósításával hozzájárulnak a fiatal vállalkozók számának növekedéséhez, a fenntartható növekedést szolgáló önfoglalkoztatás erősítéséhez, a munkahelyteremtés elősegítéséhez,
- az életképes üzleti ötlettel rendelkező fiatalokat komplex szolgáltatással támogatják üzleti tervük elkészítése érdekében, és a vállalkozóvá válásra történő felkészülésben,
- a konstrukció keretein belül a többi régióban működő vállalkozásfejlesztést végző
szervezetekkel azonos elvek és közös módszertanok mentén bonyolítják le a programot.

További információ és a mellékletek az alábbi linkeken elérhetők:


http://palyazat.gov.hu/doc/4386

FiatalVVT_felhivas_vegleges_1010_forma_nokorr EHD_korr_fpj.pdf

FiatalVVT_mellekletek.pdf

GINOP_Alapadatok_fiatalok vállalkozóvá válása_A.pdf

A kategória további hírei

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás