Általános hírek

Figyelem felhívás! (2013-11-21)

Figyelem felhívás! 

Tisztelt Pályázó!

Felhívom figyelmét, hogy lassan lejár a falumegújításra és –fejlesztésre, valamint a vidéki örökség megőrzésére kapott támogatási határozat esetében a kézhezvételtől számított 6 hónap.

A 102/2012. (X.1.) és a 103/2012. (X.1.) VM rendelet  4. § (13) bekezdése szerint:

„A Vhr. 24. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően az ügyfél a támogatási határozat közlésétől számított hat hónapon belül köteles az első kifizetési kérelmet benyújtani és a támogatási határozatban jóváhagyott – és a támogatási határozattal jóváhagyott egyéb elszámolható kiadások összegével csökkentett – támogatási összeg legalább 10%-ával elszámolni.”

 

Amennyiben a kötelezettségnek nem tesz eleget, kizárják a jövőben a pályázati lehetőségből.

 

A rendelet 9. § (4) bekezdése szerint:

„Amennyiben az ügyfél a 4. § (13) bekezdésében foglaltaknak nem tesz eleget, vagy a kifizetési kérelmét az MVH elutasítja, úgy a Vhr. 35. § (9) bekezdése alkalmazásának van helye.”

 

Vhr. 35. § (9) bekezdése (kizárásra vonatkozó szabály):

„A 24. §-ban foglalt rendelkezés megsértése esetén az MVH - amennyiben kifizetési kérelem alapján eljárás van folyamatban, úgy a kérelmet határozattal elutasítja - külön határozatban a támogatási határozatát visszavonja, ezzel egyidejűleg megállapítja, hogy az ügyfél támogatáshoz való jogosultsága intézkedésben való jogosulatlan részvétel miatt megszűnik, továbbá az ügyfél által igénybevett támogatás jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül. Az MVH a támogatási határozatot visszavonó és támogatáshoz való jogosultság megszűnését megállapító határozatában rendelkezik továbbá arról, hogy az ügyfél a határozat jogerőre emelkedésének naptári évére és az azt követő naptári évre a 2007-2013-as időszakban az EMVA adott intézkedésére nem nyújthat be támogatási kérelmet, továbbá a már benyújtott, de jogerős döntéssel még el nem bírált támogatási kérelme elutasításra kerül.”

Kérem, hogy amennyiben még nem nyújtott be kifizetési kérelmet, a fentiekre való tekintettel még határidőben gondoskodjon a benyújtásról. Amennyiben nem kívánja igénybe venni a támogatást, kérem, hogy a támogatásról történő lemondását postai úton mielőbb (határidőn belül) postai úton szíveskedjen az MVH-hoz benyújtani a kizárás elkerülése érdekében, valamint azért, hogy más számára még odaítélhető legyen a fel nem használt forrás.

 

Tisztelettel:

Elekes Zoltán

munkaszervezet vezető

A kategória további hírei

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás