Általános hírek

V. Patcai Várjátékok (2011-06-14)

V. Patcai Várjátékok 

Közhírré tétetik,
hogy az Úr 2011-ik esztendeje Szent Iván havának harmadik szombatján és vasárnapján, immár ötödik alkalommal fog megtörténni az Patcai Várjátékok – Országos Lovagrendi Találkozó, az Somogyország kellős közepén, Kaposvár helyőrségétől 2 órai járóföldre Patzán, az Katica Tanyán.
(Az kevésbé tudós fehérnépek és férfiemberek, kik nem ismerik az ősi naptárat, elmondatik, hogy az nemes összejövetel június 18-án és 19-én fog megtörténni).
Az összegyűlt pórnépet szórakoztatá az megannyi lovag, harcos és csepűrágó. Ezen nevezetes alkalommal kiderül, mi az a heraldika, az nemesi címerek és a középkor megannyi fortélya.
Árpád fejedelem, Szent István, Károly Róbert és Mátyás királyunk seregei éledének újra, bemutatva az nagyszerű fegyverforgatási tudásukat. Tolvajok deresre húzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek. A várostrom során pedig Isten segítse az szegény várnépét, akit megtámada az gaz és lator ellenség.
Az bátor érdeklődők pedig okosodhatnak és két kezikkel tapasztalhatják meg az nemes középkor szokásait és a fegyverforgatás fortélyait.
Oszt lészen ott nagyszerű táncművészeti okítás is az táncoslábú nem és nemtelen embernek, fehérnépnek és aprófajzatnak egyaránt. Félelmetes, ám egyben nagyszerű hajítógépek is felsorakoztatnak és megmutaták, hogyan repül az 10 kilós kő 120 újkori méterre. Az hajítógépet egész Európa féli, hiszen Patza vára mellett építtetett meg kontinensünk egyik legnagyobb ily szerkezete mindenféle gyarló hadsereg elijesztésére.
A napnak lenyugvását aztán köszöntik az fergeteges tüzesíjak, tűznyelők és az óriás hajítógép tüzesgolyója.
Megkéretik minden férfiember és fehérnép, aki ezen fölhívást olvassa, hogy tegye közhírré a falujában, mezővárosában, avagy székes fővárosunkban élő köznép és nemesek között, az okból, hogy Somogy Vármegye Patcai Erősségénél együtt vigadhassunk!

A kategória további hírei

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Hírlevél

A fel- vagy leiratkozáshoz kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Feliratkozás

Leiratkozás